Exposició LA CARA OCULTA

cartell_carlota_web

Cat/ Esp/ Eng

l´exposició “LA CARA OCULTA” consta d’un conjunt de 9 pintures a l´oli, de gran format, i 18 aquarel·les.

La temàtica és el retrat de persones d’altres ètnies. Per mi aquest tema em motiva molt, perquè és com parlar de persones encara mes desconegudes de lo que ja de normal som la gent propera. M´interessa moltíssim el retrat, és fascinant, sento com si en cada persona que pinto m´hi pogués reflexar d´alguna manera i em pogués veure una mica més a mi mateixa.  Quina alegria si pogués, d’alguna manera, mostrar l´ocult de cada retrat perquè deixi de ser-ho.

Algú pensarà que m´interessa pintar la pobresa, i evidentment respecto el que cada observador pugui veure en els meus quadres, però la meva intenció no és de cap manera aquesta; m´agradaria que els meus quadres parléssin de la RIQUESA: la riquesa de l´alegría, la riquesa de la calma, la riquesa de la tristor, la riquesa de l´agraïment,… l´única riquesa que ens emportarem quan deixem aquest planeta.

Estic més que contenta de poder exposar en el meu poble que tan estimo, i estic molt agraïda al conseller de Cultura Älex Garrido que des del primer moment ha estat obert a portar el projecte endavant.

La inauguració es va fer amb l´acompanyament musical de la Riverter Dixieland de Manlleu.
_________________

La exposición “LA CARA OCULTA” consta de un conjunto de 9 pinturas al óleo, de gran formato, y 18 acuarelas.

La temática es el retrato de personas de otras etnias. Para mí este tema me motiva mucho, porque es como hablar de personas aún mas desconocidas de lo que ya de normal somos la gente cercana. Me interesa muchísimo el retrato, es fascinante, siento como si en cada persona que pinto me pudiera reflejar de alguna manera y me pudiera ver algo más a mí misma. Qué alegría si pudiera, de alguna manera, mostrar lo oculto de cada retrato para que deje de serlo.

Alguien pensará que me interesa pintar la pobreza, y evidentemente respeto lo que cada observador pueda ver en mis cuadros, pero mi intención no es de ninguna manera esta; me gustaría que mis cuadros hablatan de la riqueza: la riqueza de la alegría, la riqueza de la calma, la riqueza de la tristeza, la riqueza del agradecimiento, … la única riqueza que nos llevaremos cuando dejaremos este planeta.

_________________
 

“THE HIDDEN FACE” exhibition consists of a set of 9 large-format oil paintings and 18 watercolors.

The theme is the portrait of people of other ethnicities. For me, this topic motivates me a lot, because it is like talking about even more unknown people than people close to us are already normal. I am very interested in the portrait, it is fascinating, I feel as if in each person I paint I could reflect myself in some way and I could see something else myself. What a joy if I could, in some way, show the hidden part of each portrait so that it ceases to be.

Someone will think that I am interested in painting poverty, and obviously I respect what each observer can see in my paintings, but my intention is by no means this; I would like my paintings to speak of wealth: the wealth of joy, the wealth of calm, the wealth of sadness, the wealth of gratitude, … the only wealth that we will take when we leave this planet.

Olis sobre tela de lli

La Noia del Vestit Lila (130 x 97cm)La Noia del Vestit Lila. 130x98cm. fragment d’una fotografia de Robert Grossman) 2500€ IVA inclòs.

Noia amb el germanet adormitAmb el Germanet a l’Esquena. 130x98cm. (fragment d’una fotografia d’Oliver/UNICEF) Venut.

Nen amb lloro a Birmània. 80cmx80cm. (inspirat en la fotografia d’Steve Winter) Venut.

Homenatge a RotkhoHomenatge a Rotkho. Pintura a l’oli sobre cartró. 120cm.x97cm. (Inspirat en una foto de Unicef) Venut.

La ButacaLa Butaca. pintura a l’olí sobre cartró. 120cmx97cm. Venut.

L’Oca. 155cmx137cm. (La noia està inspirada en una fotografia de Amy Toensing) Venut.

 
 
El quadre de La Bicicleta
La Bicicleta. 130cmx98cm. (Pintura inspirada en una fotografia de National Geographic. 2500€ IVA inclòs.
 
 Nena de Timbuctú 115x162cm (inspirat en una fotografia de Navia). Venut.
 
La Finestra
La Finestra. 162cm.x115cm. (fragment d’una fotografia de Alexandra Avakian). 3300€ IVA inclòs.
 
 

Aquarel·les sobre paper

 

Índia amb cel rogent                           Índia. 550€ (IVA inclòs).

Índia amb gerra al cap. 70x100cm. Col. particular. (retrat Inspirat en la fotografia de Alex Webb)

Dona de Costa de MarfilEstudiant de Costa de marfil (Inspirat en la fotografia de Klaus-D. Francke/ Bilderberg). 50x70cm. Venut.

Recol·lector de cotóJove recolector de cotó. 32x46cm. (retrat basat en la fotografia de James Stanfield) Venut.

Nena de pastors Himba a NamíbiaNoia Himba. 32x46cm. (retrat basat en la fotografia de Carol Beckwith i Angela Fisher). Venut.

Nena d´Unicef70x70cm. 330€ (IVA inclòs).

Berta
Berta. 70x70cm. 330€ (IVA inclòs).

aquarel·la, 70cm x 70cm70x70cm. 330€ (IVA inclòs). 

Tibetà. 23,7×31,5cm. (Aquesta aquarel·la i la següent estàn inspirades en les fotografies de Jean-Claude Louis d’EEUU) 220€ (IVA inclòs).

Nena TibetanaTibetana. 23,7×31,5cm. 220€ (IVA inclòs).

nena hazaraNena afgana hazara. Els hazara són de la terra dels Budes de pedra gegants de 1500 anys d´antiguetat. Malauradament aquests budes encabits a la muntanya a Bamiyan (Afganistan) van ser destruits pels Taliban. L´aquarel-la està inspirada en la fotografia d´Steve McCurry a ngm.com. 32,5x46cm. Venut.

Aquarel·la
Africana. Col. Particular.

Noia de Shigatse, TibetTibetana (Inspirada en la fotografia de Steve Mc Curry) Venut.

Nena Hazara (Afganistán)Nena Afgana hazara, 32’5x 42cm. (Retrat inspirat en una fotografia del reportatge dels Hazara d’ Steve McCurry) 275€ (IVA INCLÒS)

. Nen amb cabrit. 50x70cm. 330€ (inspirat en una fotografia de Irani Reza) . .

Nen amb una planta (Inspirat en una fotografía de Irani reza). 32.5×45.5cm. Venut.

Sharbat (Inspirada en la fotografia de Steve McCurry). 32.5×45.5cm. Venut.

Nena Walata ( basat en una foto de Alfons Rodríguez). Venut.

Uns 25x25cm. Venut.

Taller en els moments que treballava La Cara Oculta.