Dibuixos: Gent Gran

Durant dos anys vaig anar dos dies a la setmana a dibuixar en una residència d’avis de Piera. Havia posat molta atenció en els nens i necessitava plasmar el seu pol oposat, la vellesa.

Hi va haver moments que m’entristia veure l’actitud d’espera de molts d’ells, però ara que ja fa anys, recordo agradablement cada moment de comunicació que es va donar entre nosaltres.

La Rita em venia a demanar directament que li fes un dibuix, la Lola feia ganxet i no aixecava mai els ulls de la seva labor, l’Alfredu tenia tota l’atenció en la pintura que estava fent, el Josep estava tot el matí a la cadira amb mirada farrenya, i no va ser fins al cap d’uns mesos que va deixar que l’observés atentament per plasmar-lo al paper. L’alegre Alfonsu,  com un nen, em demanava un caramel de cafè amb llet quan em veia i es prenia amb Il·lusió que el dibuixés tres vegades!. Un altre apareixia sempre ocupat amb les seves anades i vingudes (jo l’intentava dibuixar depressa i corrents perquè m’interessava) que qüasi no es donava compte de la meva presència. I d’altres estàven allà, simplement, tres hores quiets esperant que els cridéssin per dinar. Em sembla tenir un record clar de qui estava tranquil i en pau, de qui estava com enfadat i desil·lusionat,  del que conservava Il·lusió per les petites coses, i de tots vaig aprendre. Els estic immensament agraïda per la seva paciència! Des d’aquí siguin on siguin una abraçada per tots!.

Maricruz.

DSC_0920

DSC_0919

Antonieta.

DSC_0923

DSC_0917

DSC_0924

Alfonsu

DSC_0951

DSC_0950

DSC_0949

AlfonsuAlfonsu.

Alfonsu

Alfonsu

Alfonsu.

DSC_0900

RitaRita.

RitaRita.

DSC_0907Manuel.

DSC_0911

DSC_0912

DSC_0910

DSC_0916

DSC_0915

DSC_0922

DSC_0918

DSC_0929

DSC_0925

Paquita

Paquita

Angelina

Angelina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s